Hibaüzenet

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/leltcn/public_html/vendeghaz/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/leltcn/public_html/vendeghaz/includes/menu.inc 2385 sor).

Pápa vendégház környék

Tanösvény:
A 42 év után feltörő forrás, a Tapolca patak partjának és az Örvény tó rendbetételét szívügyének érzi a lakosság, ez megmutatkozott ebben az összefogásban is, hisz a falu apraja - nagyja elöljárói (orvosai, képviselője) is részt vett a munkában, melyet a Vízmű Zrt. és az Önkormányzat is támogat. A Tapolca patak forrása környékén, Pápa - Tapolcafő területén a vízműtől folyásirányban egy rövid, de érdekes és látványos tanösvény mutatja be, hogy milyen volt a forrás környéke a vízimalmok korában. A Kertbarátkör szervezésében helyiek tisztították meg és tették bejárhatóvá az 1967-ben a bauxitbányászat miatt elapadt, és nemrég ismét feltört víz útjának első szakaszát. Amint a képeken is látható vendégházunk a tapolcafői gyönyörű forrásvidék közvetlen szomszédságában van!

Örvény-tó: 
Az örvényes tó igazi különlegesség, ilyet még nem láttam: egy 10-12 méter átmérőjű sekély tavacska felszíne szinte folyamatosan buzog a fenekén feltörő forrás által szállított levegő-buborékoktól. Erős deszkapallón lehet csak megközelíteni, mert a laza, homokos talaj állítólag könnyen elnyelhet egy embert. Bár állítólag a gyerekek régen a tiltás ellenére is fürödtek itt.

Forrás: http://www.donkardos.hu/2011/04/tapolca-forras-tanosveny.html

Metateg: Szállás Pápa, olcsó szállás Pápán, Apartman Pápa, Pápa, Tanösvény, Tapolcafő